Внимание!

Снимките са със запазено авторско право, никой не може да ги сваля и ползва без изрично писмено съгласие на Български Кадетски Корпус.

Така се възпитават родолюбци !

Важна информация:

Кадетско училище "Генерал Владимир Вазов" се подготвя да поднови занятия през лятото на 2023г., с обновен екип и нови проекти.

лято 2019г. - Грамоти и награждаване на кадетите

лято 2019г. - Грамоти и награждаване на кадетите

вторник, 15 май 2018 г.

Протокол за избор на име на Кадетското училище - гр.Варна


Заседание № 1

на Организационния съвет
на Кадетското училище – гр. Варна
дата 13.05.2018г.



Днес, на 13.05.2018г. се проведе Заседание на Организационния съвет на Кадетското училище – гр.Варна при следния Дневен ред, който се състои от една основна точка:
      1. Обсъждане и гласуване на предложенията за избор на име на Кадетското училище.
Присъстваха всички членове на организационния комитет. Кворум има.
Отсъстващи: Няма.
Заседанието бе открито от Богдан Стефанов Манолов, атаман на Варненска Казашка Общност и инициатор на Организационния комитет.
Богдан Манолов: Уважаеми съратници българолюбци, преди да започнем с точка едно от Дневния ред, изказвам поздравления и благодарности на всички тук присъстващи родолюбци, за инициативността и за доброволческия труд. А сега да преминем към Точка едно от Дневния ред: Обсъждане и гласуване на предложенията за избор на име на Кадетското училище. Вече имахте възможността да разгледате предложението: Предлагам Генерал Владимир Вазов, за патрон на новосформираното Кадетско училище, впредвид заслугите му към нашата родина България и в знак на почитание към навършването на 150 години от рождението му – утре 14 май 2018г. Очаквам и други ваши предложения, мнения и изказвания, които да са мотивирани. Има ли такива? Няма? Тогава да подложим на гласуване:
Който е съгласен Генерал Владимир Вазов да бъде избран за патрон на Кадетското училище, моля да гласува.
За Протокола: Гласували за – всички членове на Общото събрание на Организационния съвет.
Въздържали се – 0. Против – 0.
Богдан Манолов: Съратници, единодушно се съгласихме и избрахме Генерал Владимир Вазов за наш патрон. Да ни е честито! Ако Вие нямате други теми, изказвания или неотложни питания, които желаете да повдигнете и да бъдат обсъдени днес, обявявам заседанието за закрито поради изчерпване на Дневния ред.


Подпис:  Богдан Манолов-инициатор 
13.05.2018г.
Временен Секретар: 
Подпис: Капитан I-ви ранг Иван Попов

Атаман на Варненска Казашка Общност





Лекция за огнестрелните оръжия, ч.3